Egy izgalmas vasárnapi programra invitálja a családokat Budapest egyik ikonikus turisztikai látványossága, a Gyermekvasút. A Széchenyihegyi végállomáson tartandó nyílt nap során, tíz és tizenhat óra között, számos színes programmal várják azokat, akik betekintést szeretnének nyerni a kisvasút varázslatos világába. A MÁV Zrt. szerint egész nap nosztalgiavonatok is közlekednek a vasútvonal felső szakaszán.

Interaktív élmények a Gyermekvasútnál

A kisebbek és nagyobbak egyaránt kipróbálhatják a Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Lehetőség nyílik jegykiadásra, egyenruhapróbára, és kisfilmek megtekintésére a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is kipróbálhatják magukat, betekintést nyerhetnek a váltókezelők munkájába és a jegyvizsgálók teendőibe. A kreatívabb látogatók saját jelzőt és vonatos üdvözlőkártyát is készíthetnek.

Járműbemutató és történelmi vontatójárművek

A Gyermekvasút ikonikus Mk45-ös mozdonya, Bendegúz vezetőfülkéjébe is felszállhatnak a gyerekek. A ritkán látható, 1929-ben gyártott lillafüredi motorkocsi is visszatér a nyílt napra. Az állomás „motorszínében” egy alkalmi kiállítás is megtekinthető, ahol a kisvasút elmúlt 75 évének tárgyi és fényképes emlékei kerülnek bemutatásra. A nosztalgia motorvonat ritka járművei, mint a kis szalonkocsi és a postakocsi is megtekinthetők lesznek.

Nosztalgia vonatok és menetrend

A hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomások között. Vasárnap külön díjszabással 40-50 percenként indulnak nosztalgiavonatok a széchenyihegyi végállomás és Virágvölgy állomás között. Ezeket a járatokat legtöbbször gőzmozdonyok továbbítják, de délben a lillafüredi motorvonat is megjelenik.

További információk

A részletes programokról és további információkról a www.gyermekvasut.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

By admin